Nieuwe Manager voor Lansingerlandse Uitdaging

, 23 juni 2017

Blij zijn wij met de komst van Marija Maksimovic als nieuwe manager van de Lansingerlandse Uitdaging. Wij halen met haar een verbinder in huis die gewend is de juiste mensen te koppelen in haar dagelijkse werkzaamheden. Het tweede jaar Uitdaging zal dan ook een druk jaar gaan worden, we mikken op meer matches dan vorig jaar en wij als bestuur verwachten dat het met haar prima gaat lukken!
Zij zal zich hieronder voorstellen.

1 Jaar Uitdaging

Na een wervelende start vorig jaar heeft de Uitdaging zijn plek in Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk gevonden. De basis is gelegd en we zijn nu klaar om ons netwerk nog verder te gaan uitbreiden. Matches daar draait het tenslotte om, maatschappelijke organisaties weten ons steeds beter te vinden en bedrijven haken aan om hun kennis en materialen ter beschikking te stellen voor een socialer Lansingerland.

Samenwerken

Maatschappelijke organisaties worden dus opgeroepen hun vragen op de site van de Lansingerlandse Uitdaging te plaatsen, en bedrijven om hier op te reageren! Wij gaan als bestuur en vrijwilligers van de Uitdaging graag de Uitdaging aan met Marija als nieuwe manager.
Wij hebben u daar natuurlijk hard bij nodig!

Wilt u meer informatie, liever een persoonlijk gesprek om uw vraag of bijdrage te bespreken? Mail naar info@lansingerlandseuitdaging.nl en u wordt gebeld voor een afspraak of u krijgt de informatie toegestuurd die u nodig heeft.

Marija Maksimovic stelt zich voor

Ik ben Marija Maksimovic, een HR-professional en MfN Registermediator. Als eigenaar van Maksimovic HR & Mediation adviseer ik cliënten op HR-gebied zoals het opzetten van een personeelsbeleid, het updaten van de arbeidsvoorwaarden, het opzetten van een beoordelings- en functioneringscyclus, begeleiden bij (frequent en/of langdurig) ziekteverzuim en re-integratie trajecten. Tevens bemiddel ik in arbeidsgeschillen als MfN-registermediator waarbij partijen samen tot een gedragen oplossing komen.

Mijn interesse in het HR-vakgebied is voortgekomen uit mijn verwondering over mensen, de interactie tussen mensen en de verschillende belangen die hierbij spelen. Via opleidingen en ervaringen in het HR-vakgebied heb ik mijn (mens)beeld verder verbreed en kan ik situaties waarin mensen samenwerken nog beter doorgronden en begrijpen. Wat werkgevers en werknemers bezighoudt en de verhouding tot bijvoorbeeld arbeidswetgeving is uiterst interessant. In de praktijk kom ik dan ook vaak situaties tegen waarbij de werkgever behoefte heeft aan ondersteuning om de diverse aspecten vanuit werkgevers- en werknemerskant te signaleren en op te lossen en ook moeite kan hebben om daarbij voldoende rekening te houden met de werknemers die het betreft. Dit hangt bijvoorbeeld samen met veel recente arbeidsrechtelijke wetswijzigingen zoals bijv. in het kader van ontslag, verzuim en arbeidsomstandigheden. Ik vind het erg leuk om daarbij te helpen en op die manier van toegevoegde waarde voor organisaties te zijn. Dit wordt ook zo ervaren door mijn cliënten als feedback op de projecten die ik uitvoer.

Mijn manier van werken is gebaseerd op eerlijkheid, rechtvaardigheid en met aandacht voor de mens (op alle niveaus), waarbij ik door mijn hoog inlevingsvermogen en respectvolle benadering zaken doe voor de werkgever en de werknemers. Ik houd daarbij als HR-professional de verschillende (tegenstrijdige) belangen van alle partijen in het oog.

Uiteindelijk gaat het om de verbinding tussen mensen. Het lijkt mij mooi om als Manager van de Lansingerlandse Uitdaging de bedrijven die maatschappelijk betrokken ondernemen hoog in het vaandel hebben staan met maatschappelijk organisaties te verbinden. De Lansingerlandse Uitdaging kan hierbij actief acties initiëren zoals matches maken om aan de vraag van materialen, middelen en menskracht te voldoen. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking in mijn rol als Manager.